Onze Catalogus

Selecteer een rubriek :

Onze Catalogus - Whisky - Ierse single malt


Connemara 12 years

Connemara 12 years

Alcohol :40°
Connemara Single Malt

Connemara Single Malt

Redbreast 12 Years Pot Still Single Malt

Redbreast 12 Years Pot Still Single Malt

De Redbreast 12 Year Old, een heerlijke single pot still Ierse whisky, wordt geprezen door heel wat critici. Hij wordt in Midleton gedistilleerd uit gemoute en ongemoute gerst en rijpt vervolgens in Amerikaanse eiken bourbonvaten en Spaanse eiken Oloroso sherryvaten.
Alcohol :40%
Streek :Ierland
Teeling Single Pot Still

Teeling Single Pot Still

Ontdek een onconventionele kijk op de klassieke Ierse Whisky. Onze Single Pot Still is de eerste whisky die in bijna 50 jaar in Dublin werd gedistilleerd. Het is een eerbetoon aan een stijl die beroemd werd door de oude, nu gesloten, Dublin Whiskey Distilleries. Teeling Single Pot Still Irish Whiskey wordt gemaakt met een unieke Ierse mash bill bestaande uit 50% gemoute en 50% ongemoute gerst, drievoudig gedistilleerd en gerijpt in een combinatie van Amerikaans Virgin Oak, Bourbon en Sherry vaten.
Alcohol :46%
Streek :Dublin
The Tyrconnell

The Tyrconnell

Alcohol :40°
Yellow Spot Single Pot Still Irish Whiskey

Yellow Spot Single Pot Still Irish Whiskey

Yellow Spot 12 years is een Ierse combinatie van pot still whiskey’s gerijpt in drie soorten vaten: Amerikaanse bourbonvaten, Spaanse sherryvaten en Spaanse Malaga-vaten. Deze laatste is een eerder zeldzame keuze, want Malaga is een zoete, versterkte wijn op basis van Pedro Ximenez en Moscatel-druiven en heeft duidelijk zijn invloed nagelaten in de houtachtige aroma’s en fruitige sensaties. In de neus overheersen hout en kruiden, vooral muskaatnoot en kruidnagel, aangevuld met verse en gedroogde abrikozen en perziken. De smaak is hoofdzakelijk kruidig met nuances van karamel, vanille en honingzoet. In de middellange finish zijn vooral kaneel en muskaatnoot prominent aanwezig.
Alcohol :46
Streek :Dublin