Onze Catalogus

Selecteer een rubriek :

Onze Catalogus - Sterke drank - Gin


Tanqueray Flor de Sevilla

Tanqueray Flor de Sevilla

Deze unieke gedistilleerde gin is gemaakt van de bitterzoete sinaasappelen uit Sevilla, waaraan oranjebloesem, natuurlijke kleuren, smaken en fijne kruiden aan werden toegevoegd. Die ingrediënten zorgen voor een toegankelijk smaakprofiel. Voor het evenwicht zorgen de vier Londen Dry-kruiden (jeneverbes, koriander, engelwortel en zoethout).
Tanqueray Gin

Tanqueray Gin

Tanqueray wordt beschouwd als één van de oudste en meest gerespecteerde ginmerken. Menig ginexpert is er rotsvast van overtuigd dat de producten van Tanqueray de gouden regel vormen voor vergelijkingen met andere ginsoorten. De Special Dry werd voor het eerst geïntroduceerd in 1950 en wordt nog steeds op dezelfde, traditionele wijze geproduceerd met een alcoholpercentage van maar liefst 47,30 %. Uniek is dat de productie, ondanks het feit zij uit wisten te groeien tot een grote speler, authentiek is gebleven zonder toevoeging van moderne technologie. Inhoud: 70cl Alcohol: 47,3% Land: Verenigd Koninkrijk Bijpassende Tonics: Thomas Henry, 1724,Schweppes Tonic Premium Mixer Pink Pepper,Schweppes Premium Mixer Tonic Ginger & Cardamom
Tanqueray Rangpur

Tanqueray Rangpur

Ondanks de fles die een groene, eerder vale buitenkant heeft, is deze gin mooi kristalhelder wanneer je hem in je jigger uitgiet en geurt hij in alle frisheid naar limoensap, limoenschillen en jeneverbessen. De Rangpur is een behoorlijk zoete gin: velen zijn er van overtuigd dat dit veroorzaakt wordt door toevoeging van extra zoetstoffen maar helemaal zeker zullen we hier nooit van zijn! Verder wordt het smakenpalet overheerst door limoen, ten nadele van de andere plantaardige kruiden, hoewel de jeneverbes het duel nog weet te winnen samen met een gepeperde gembertint die bijdraagt tot een warm evenwicht. De ‘finish’ is fris en heeft een pittige limoenafwerking. De Rangpur is dus niet wat u van het merk Tanqueray zou verwachten maar is wel een meer dan welkome afwisseling op het volledige gamma: uiteindelijk is de basis hetzelfde gebleven maar werd deze simpelweg wat opgeleukt door enkele, speciale botanische ingrediënten. Inhoud: 0,7 liter Alcoholpercentage: 41,3% Land: Verenigd Koninkrijk Bijpassende Tonics: Fever Tree Tonic Water, Fever Tree Light, Schweppes Premium Mixer Tonic Pink Pepper
Tanqueray Ten

Tanqueray Ten

De voortdurende zoektocht naar perfectie heeft Tanqueray geleid tot Tanqueray No. TEN, de enige Gin ter wereld gedestilleerd met verse citrus vruchten. Het geheim van Tanqueray TEN zit in zijn hart, zeer zorgvuldig handgemaakt in kleine hoeveelheden in de unieke No. 10 ketel, beter bekend als de Tiny 10 met een capaciteit van 400 liter. Het intense TEN hart wordt geblend met neutrale graan alcohol en meer traditionele ingrediënten als jenverbes, koriander, angelica en drop poeder, samen in de distilleerketel voor een vierde distillatie. Hier wordt ook een extra hoeveelheid aan verse citrusvruchten toegevoegd, dit om het onderscheidende karakter te benadrukken in de uiteindelijke drank. Ook kamille bloemen worden gebruikt voor Tanqueray No. TEN, voor zover we weten gebruikt geen enkele ander Gin kamille in het recept. Kamille geeft een zeer verzachtend effect en maakt het geheel mooi rond. Vergeleken met de Tanqueray London Dry wordt voor de No. TEN beduidend minder jeneverbes gebruikt, dit om het delicate citrus karakter waar zo hard aan gewerkt is in de Tiny 10 niet te overweldigen. Tanqueray No. TEN heeft een unieke smaak die zeer fris is door het gebruik van citrus vruchten en het subtiele gebruik van kamille zorgt voor een ronde afdronk. Aangepaste tonic: Thomas Henry Tonic, Schwepper Premium Tonic, Schweppes Premium Tonic Pink Peper Serveren: Vul het ginglas voor driekwart met ijsblokjes. Voeg 5 korrels van witte peper, 5 cl TANQUERAY TEN GIN toe en vervolledig met uw favoriete tonic. Garneer met partjes van pompelmoes.
The Botanist Gin

The Botanist Gin

The botanist dankt zijn naam aan de 22 botanische ingrediënten die zijn gebruikt. Het resultaat is een zuivere gin met tonen van citrusvruchten en kaneel. Zachte smaak met een zoet kantje en een frisse tint van verse munt. De heldere fles is bedrukt met de wetenschappelijke naam van alle gebruikte botanicals.