Onze Catalogus

Selecteer een rubriek :

Onze Catalogus - Sterke drank - Degustieven / Likeuren


Absente Absinth 55

Absente Absinth 55

Absente Absinthe 55 is een buitengewone gedistilleerde drank, die wordt geproduceerd door diverse planten, waaronder absint, alsem, groen anijs, venkel en citroenmelisse, te macereren in een mengsel van alcohol en water en vervolgens het geheel te distilleren. Het gebruik van deze specifieke kruiden en planten zorgen voor een delicaat zoete en licht kruidige smaak, waar vooral anijs sterk aanwezig is. Absint wordt meestal aangelengd met water.
Accademia Amaretto

Accademia Amaretto

Amaretto Accademia dankt zijn naam aan “L’Accademia degli Acquavitai”, een prestigieuze school die onderwijs biedt in de kunst van het distilleren. “Amaretto” is het verkleinwoord van “amaro” wat in het Italiaans “bitter” betekent. De Amaretto Accademia is een typische Italiaanse likeur met een licht bittere amandelsmaak.
Amaretto Disaronno

Amaretto Disaronno

Disaronno Originale is ’s werelds favoriete Italiaanse likeur met een opvallende kleur, een originele amandelsmaak met een zoet en fruitig karakter en een onmiskenbaar, intens en blijvend aroma. Het is een Italiaans verhaal van elegantie en smaak in een opvallende fles met excentrieke, vierkante dop. Amaretto Disaronno is een plezier om van te genieten ”on the rocks” of in diverse cocktails.
Amaro Averna Siciliano

Amaro Averna Siciliano

Amaro Averna is een donkerkleurige likeur geproduceerd in Sicilië (Italië). Zijn smaak is bitterzoet met nuances van sinaasappel en zoethout, aangevuld met tonen van mirte, jeneverbessen, rozemarijn en salie. Een unieke Zuiderse smaakervaring!
Amarula Cream

Amarula Cream

Amarula is een Zuid-Afrikaanse likeur op basis van marulavruchten (ook wel olifantenvrucht genoemd omdat zij er gek op zijn). Het vruchtvlees wordt gedistilleerd om vervolgens 2 jaar op Franse eikenhouten vaten te rijpen en daarna wordt er room aan toegevoegd. De geur is fris, zoet en fruitig, de smaak is eveneens fruitig met nuances van karamel, die nazinderen tot in de zacht zoete afdronk. Amarula drink je puur, met ijs, in je koffie of cocktail.
Armagnac Larressingle

Armagnac Larressingle

Armagnac Larressingle werd opgericht in 1837 in het hart van Armagnac Ténarèze, in het versterkte fort Larressingle. Om de authentieke smaak van deze Armagnac te behouden selecteert men alleen wijnen uit traditionele terroirs, bekend om de bodem bestaande uit boulbènes en klei-kalksteen. Op deze terroirs zijn de eaux-de-vie krachtig en vol van smaak. Deze Armagnac heeft een licht gele kleur met gouden reflecties, hij biedt rauwe en frisse, fruitige aroma’s. Soepel in de aanzet proeven we geroosterde tonen en hints van wit fruit, met een zoete vanillesmaak in de finish.
Armagnac Saint-Vivant XO

Armagnac Saint-Vivant XO

Armagnac Saint-Vivant X.O. wordt geproduceerd volgens de artisanale methodes van Gascogne en het is een blend van een selectie uitzonderlijke Armagnacs die minstens 6 jaar op eiken vaten gerijpt zijn. Deze amberkleurige Armagnac heeft intense, krachtige aroma’s met toetsen van gekonfijte sinaasappel, pruim en koffie en een harmonieus smakenpallet van gekonfijte fruitaroma’s met accenten van hout, leder en tabak. In de aangenaam lange afdronk ontdekken we tonen van pruim, vanille en hout.
Asbach Uralt

Asbach Uralt

Asbach Uralt is een Duitse brandewijn, geproduceerd met uit Frankrijk geïmporteerde witte druiven. Deze wijn wordt twee maal gedistilleerd en moet vervolgens nog 24 tot 46 maanden rijpen op limousin-eikenhouten vaten. Dit levert een harmonieus en levendig bouquet met zachte, licht fruitige aroma’s van honing, bloemen en hout. De milde smaak is zacht zoet met accenten van druiven, pruimen en noten en houdt lang aan tot een aangename, evenwichtige finish met een amandeltoets.